Η ομιλία του Αντιπροέδρου των ΑΝ.ΕΛ, Παναγιώτη Σγουρίδη στην 1η Ειδική Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου στις 15 Ιανουαρίου 2017

 

Aγαπητοί συναγωνίστριες και συναγωνιστές, αγαπητοί  Βουλευτές,

Σας καλωσορίζω και σας εύχομαι καλή Χρονιά.

Με τη σημερινή 1η Eιδική Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου εγκαινιάζουμε την δεύτερη περίοδο της πολιτικής πορείας του κινήματος των ΑΝΕΛ, αφού με το 3ο Τακτικό μας Συνέδριο έκλεισε η πρώτη περίοδος.

Στο 3ο Συνέδριο  η  βάση επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της στον Πρόεδρό μας, Πάνο Καμμένο. Ας μη γελιόμαστε, χωρίς αυτόν  δεν θα υπήρχαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Επίσης, αποφασίσαμε, κρατώντας τον κινηματικό μας χαρακτήρα να αποκτήσουμε δομή κόμματος, επικαιροποιήσαμε την ιδεολογικοπολιτική μας ταυτότητα και το καταστατικό μας. Εκλέξαμε το νέο Εθνικό μας Συμβούλιο. Τέλος, με τις απαντήσεις του ανοικτού ερωτηματολογίου πήραμε τον παλμό της κοινωνίας. Απαντήσεις που μας βοήθησαν να παρέμβουμε κυβερνητικά σε διάφορους τομείς. Ήδη, το πρόγραμμα για 10.000 απολυμένους ανέργους ηλικίας 55-65 χρόνων ήταν προϊόν αυτού του διαλόγου.

Αυτή τη δεύτερη περίοδο θα τη χαρακτηρίσω περίοδο πολιτικής ωριμότητας. Σ’αυτήν την περίοδο πρέπει να αξιοποιήσουμε την εμπειρία της κυβερνητικής μας θητείας, να προβάλλουμε το έργο μας που είναι σημαντικό και να ποσοτικοποιήσουμε το αποτέλεσμα, δηλαδή να μετατρέψουμε σε ψήφους τη θετική μας συμβολή στην κυβέρνηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα διαγράψουμε ένα παρελθόν που θα μας διδάσκει. Ένα παρελθόν που περιείχε ορμή και πολιτική αθωότητα, αλλά και λάθη και παραλείψεις.  Σήμερα όμως, έχουμε να χειριστούμε το παρόν και το μέλλον, για το καλό της πατρίδας.

Μη ξεχνάτε συναγωνίστριες και συναγωνιστές ότι εμείς κάναμε πράξη την Εθνική συμφιλίωση, γιατί θεωρούμε ότι μέσα από την ενότητα των υγειών πολιτικών δυνάμεων αφ’ ενός θα δημιουργηθεί  ένα μέτωπο απέναντι στη διαπλοκή και τη διαφθορά, αίτια δεινών για την Ελλάδα, αφ’ ετέρου να κτιστεί μια συνεργασία  ώστε να μπουν τα θεμέλια της απαγκίστρωσης της χώρας μας από την οικονομική κρίση. Αυτό που εμείς χαρακτηρίζουμε δίκαιη πολιτική, ο Σύριζα το ονομάζει Αριστερή πολιτική. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Επιβεβαιώσαμε τις κόκκινες γραμμές μας. Και επειδή γνωρίζω ότι σε πολλούς έχει καρφιτσωθεί η αμφιβολία ως προς αυτό, θέλω να ξεκαθαρίσω τα εξής: Ποιο ήταν το πρόταγμα της ίδρυσης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ; Ήταν και είναι η επιβίωση της Ελλάδας μέσα από την οικονομική κρίση.

Ποιοι είναι οι πυλώνες της εθνικής επιβίωσης:  

Α) Η εδαφική ακεραιότητα. Την εγγυάται προσωπικά ο Πρόεδρός μας ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Αυτός κρατά ψηλά το φρόνημα του έμψυχου υλικού και εγγυάται τις αποδοχές του. Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι η Ελλάδα υπέστη και στο παρελθόν πολλές οικονομικές καταστροφές αλλά επέζησε.  Όταν η Ελλάδα ακρωτηριάστηκε, τα εδάφη αυτά δεν επανήλθαν ποτέ. Σας ερωτώ, εμείς δε βάλαμε φραγμό στην ονοματολογία των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία;

Β)  Η ορθόδοξη πίστη μας. Αμφιβάλλετε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στήθηκαν ανάχωμα γι’ αυτήν;

Γ) Οι παραδόσεις μας, ο Ποντιακός και απόδημος Ελληνισμός. Δεν στηρίχθηκαν όταν χρειάστηκε από μας;

Όπου κατείχαμε και κατέχουμε θέσεις ευθύνης, κάναμε πράξη το σύνθημά μας, το «Αναγκαίο Καλό». Δε συμβάλαμε στην οικονομική ανάπτυξη μέσω του Τουρισμού, την παραγωγική ανασυγκρότηση, τα  Logistics; Στο μειωμένο Φ.Π.Α στα νησιά, στην επανίδρυση της ΜΟΜΑ; Δεν συνεισφέραμε στο προσφυγικό, δεν αυξήσαμε την κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων; Δεν έμεινε το ΝΑΤ προς όφελος της ελληνικής ναυτοσύνης αυτοκέφαλο κομμάτι μέσα στον ενιαίο ασφαλιστικό φορέα ΕΦΚΑ; Για τις επιχειρήσεις η δεύτερη ευκαιρία δε φέρει τη σφραγίδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων;

Ο Πρόεδρος ζήτησε από όσους κατέχουν ή κατείχαν θέσεις ευθύνης ένα  Υπόμνημα με το έργο που επετέλεσαν και επιτελούν. Επειδή έχω δει τα Υπομνήματα σας διαβεβαιώνω ότι το έργο είναι τεράστιο. Θέλω να είστε περήφανοι που είστε μέλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στη Δεύτερη περίοδο της πολιτικής ωριμότητας θα θέσουμε τόσο διακριτούς όσο και μετρήσιμους στόχους και θα στοχεύσουμε σε εξειδικευμένες πληθυσμιακές ομάδες όπως εκκλησία, ένστολοι, φορείς και οργανισμούς. Επίσης σε ταξικές ομάδες, όπως μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, επαγγελματίες αγρότες καθώς και σε ηλικιακές ομάδες 20-40 ετών. Επιδίωξη μας είναι να γίνουμε ένας διαχρονικός πόλος πολιτικής εξουσίας.   Για να επιτύχουμε, χρειαζόμαστε: Οργάνωση, Διάφανες Διαδικασίες, Αγαστή Συνεργασία, Ταχύτητα, Συνέπεια, Συνέχεια, Αλληλεγγύη, Ενότητα.

Σας καλώ σήμερα αυτό να το κάνετε πράξη μέσα από τις επιλογές των προσώπων στα όργανα του Εθνικού Συμβουλίου.

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com