Ο Αντιπρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης στον Alpha 989, στους Σπύρο Λάμπρου και Δήμο Βερύκιο στις 3.04.2017.

Ο Αντιπρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης στον Alpha 989, στους Σπύρο Λάμπρου και Δήμο Βερύκιο στις 3.04.2017, σχολιάζοντας την επικαιρότητα παραδέχθηκε: «Υπάρχει στην κοινωνία μια καταπίεση, μια κατάθλιψη λόγω των οικονομικών μέτρων, πιστεύω όμως ότι θα ξεπεράσουμε το σκόπελο».

Αναφέρθηκε στην επιμονή των δανειστών για θεσμοθέτηση μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ από το 2019, τα οποία πιθανόν θα καλυφθούν από τη μείωση του αφορολογήτου (1%) και τη μείωση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις(1%) με παράλληλες αντισταθμιστικές κοινωνικές παροχές. Τόνισε ότι το θέμα είναι σε εξέλιξη, δεν έχει κλείσει και ότι δεν θα έχουμε αποτελέσματα στις 7 Απριλίου, με μεγάλη πιθανότητα η διαπραγμάτευση να κλείσει στις 22 Μαΐου.

Παραδέχθηκε ότι η καθυστέρηση σίγουρα στεγνώνει την αγορά, διότι οι τράπεζες δεν μπαίνουν στην ποσοτική χαλάρωση, αλλά ότι δεν ευθύνεται η κυβέρνηση γι΄αυτό. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η γενικότερη γεωπολιτική κατάσταση μπορεί να φέρει την Κυβέρνηση σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση.

Αναφορικά με το θέμα της εύρεσης όπλων σε τζαμί της Θράκης, τόνισε ότι η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης βιώνει την οικονομική κρίση και δεν έχει σχέση με αυτά. Θέλει ηρεμία και σταθερότητα. Αντίθετα φοβάται τους τρομοκράτες. Δεν τους αποκαλεί πράκτορες. Θεωρεί ότι άτομα μισθοδοτούμενα από το Τουρκικό Προξενείο, εφόσον πάρουν εντολή μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα μέσα από προβοκάτσιες.

Σε ότι αφορά στο Πάνο Καμένο, δήλωσε ότι, όπως και ο ίδιος πιστεύει στο κράτος έθνος, στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά των κρατών μελών και νοιώθει υπερήφανος που, σε μια χώρα που βιώνει οικονομική κρίση επί μακρόν, ο Πάνος Καμμένος, ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας κράτησε το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων και το φρόνημα των ενόπλων δυνάμεων υψηλό. Επιπλέον ότι έχει κοινό σημείο με τον Αλέξη Τσίπρα τη μηδενική ανοχή στη διαφθορά.

Θεωρεί την ψήφιση των μέτρων δυστυχώς μονόδρομο, προκειμένου να βγούμε στις αγορές. Διότι υπάρχουν οικονομικές δεσμεύσεις υπογεγραμμένες από το 1ο Μνημόνιο, (τόνισε δε κατ΄επανάληψη ότι κατά την άποψή του ένα είναι το μνημόνιο και δεν ευθύνεται η σημερινή Κυβέρνηση γι΄αυτό), οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν, αν η Ελλάδα δεν βγεί στις αγορές.

Ακούστε τη συνέντευξη:

http://www.alpha989.com/LivePlayer.aspx?a_id=1346&intrv=76513

 

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com