Σε σχέση με το Ελληνικό ο κ. Σγουρίδηςυπογράμμισε: «Η θέση των ΑΝΕΛ είναι υπέρ των επενδύσεων. ‘Ομως οι επενδύσεις αυτές δεν μπορούν να καταστρατηγούν τους νόμους του κράτους. Οι διαδικασίες πρέπει να τηρούνται. Θα πρέπει να πάρουμε μια άδεια από την αρχαιολογία. Να το αλλάξουμε; Αυτό που πρέπει να δούμε είναι γιατί όταν έγινε η δημοπράτηση του Ελληνικού δεν είχε ελεγχθεί αυτό το κομμάτι».

Όπως, δε, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Είμαστε μαζί με τον κ. Φλαμπουράρη: Να μπουν μπουλντόζες τον Γενάρη. Η άποψη του κ. Φίλη είναι η άποψη ενός βουλευτή σε μια Κοινοβουλευτική Ομάδα».

Ο κ. Σγουρίδης αναφέρθηκε και στο θέμα με την ψήφο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου: «Η ΚΟ των ΑΝΕΛ έχει κατακτήσει την ψήφο κατά συνείδηση. Οι βουλευτές της μπορεί να ψηφίζουν κατά συνείδηση. Ψηφίσαμε με επιφυλάξεις επί της αρχής αλλά υπάρχουν κάποια θέματα. Εχουμε επιφυλάξεις στο θέμα του γάμου και στην αλλαγή ταυτότητας. Είναι δύο ζητήματα λεπτά. Είχαμε καταθέσει κάποιες προτάσεις. Σε κάποια άρθρα μπορούν να διαφοροποιηθούν και να καταψηφίσουν».

Πρόσθεσε, δε ότι : «Το ζήτημα ετέθη από τους ίδιους τους γονείς. Είπαμε ότι περνάνε δράμα στο σπίτι. Θα πρέπει να περάσουν από ειδικό ψυχολόγο και συγκεκριμένο κέντρο. Οι ψυχολόγοι θα αποφανθούν αν μπορεί να το κάνει αυτό».

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ σχολίασε και την αλλαγή του Υπουργείου Οικονομικών στη Γερμανία: «Η Γερμανική πολιτική δεν θα αλλάξει. Υπάρχουν κάποια συμφωνηθέντα. Καλώς ή κακώς συμφωνήθηκαν και πρέπει να τα τηρήσουμε. Πρόσωπα μπορεί να αλλάζουν, οι πολιτικές δεν αλλάζουν».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Σγουρίδης σχολίασε και το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν δεν μπει η φράση δημόσια τάξη δεν θα το ψηφίσουμε. Δεν ψηφίζουμε την τροπολογία».

Καταλήγοντας ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ μίλησε και για την επικείμενη ανεξαρτητοποίηση του Κ. Χρυσόγονου: «Ο κ. Χρυσόγονος ήταν ήδη ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όταν έγινε συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και συνεχίζει. Μέχρι τότε μπορούσε να πει ότι ανεξαρτητοποιείται. Δεν το έκανε. Υπάρχει μια συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το πως τα πράγματα που μπορούν να είναι σε τάξη. Από εκεί και πέρα ο καθένας πορεύεται μόνος του».