Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΑΧΕΛΩΟ: «Ναι στα μεγάλα έργα αλλά με προστασία για το περιβάλλον» * «Δεν είμαστε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε χθες 10 Οκτωβρίου 2017 από τη Λάρισα

 Δημοσίευση: 11 Οκτ 2017 22:10

5c0a644ef01614793820b6394b187fe3_XL

Στη Λάρισα βρέθηκε χθες ο αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Παναγιώτης Σγουρίδης ο οποίος τοποθετήθηκε για το θέμα του Αχελώου λέγοντας πως η άποψη της παράταξής τους είναι πως τα «μεγάλα έργα θα πρέπει να γίνουν εφόσον υπάρχει προστασία και για το περιβάλλον».

Μάλιστα από τα γραφεία των ΑΝ.ΕΛ. στην οδό Πατρόκλου υπογράμμισε πως «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν είναι συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά είναι ένα αυτοτελές κίνημα που θέλει να κάνει το σύνθημά του πράξη».

Πιο αναλυτικά ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός τόνισε πως ο λόγος της επίσκεψης είναι η παρουσίαση των προτάσεών τους για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας: «Μια πρόταση επεξεργάστηκε από στελέχη δικά μας σε επικοινωνία με τους φορείς της Θεσσαλίας και περιλαμβάνει ως πυρήνα τις νέου τύπου αγροτικές επιχειρήσεις» δήλωσε και συνέχισε: «Θεωρούμε πως το πρόγραμμα αυτό καλώς θα εξαγγελθεί από την καρδιά του θεσσαλικού κάμπου που είναι η Λάρισα. Οι νέου τύπου αγροτικές επιχειρήσεις έχουν να κάνουν με ευέλικτα σχήματα που προστατεύονται νομικά, έχουν ιδιαίτερο φορολογικό καθεστώς και μπορούν να περιλαμβάνουν ως μέλη τους επιστήμονες, αγρότες και επιχειρηματίες για να μπορεί επιτέλους το προϊόν που παράγεται να φτάνει στο ράφι και την αξία να την καρπώνεται ο αγρότης. Ειδάλλως όλοι γνωρίζουμε πως η παραγωγή έχει χαμηλή τιμή και ουσιαστικά ο παραγωγός βρίσκεται συνεχώς χρεωμένος».

Για το θέμα των κόκκινων δανείων των αγροτών ανέφερε ότι «υπάρχει πρόταση η οποία ανακοινώθηκε από τον κ. Κόκκαλη και τον κ. Μαυραγάνη, τους δύο υφυπουργούς των Αν. Ελ., και είναι ένας τρόπος για να μπορέσουν οι αγρότες να ανασάνουν οικονομικά. Θεωρούμε πως όλο αυτό το πρόγραμμα δείχνει πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν είναι συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά είναι ένα αυτοτελές κίνημα που θέλει να κάνει το σύνθημά του πράξη».

Τέλος για το θέμα του Αχελώου υπογράμμισε: «Η δική μας άποψη είναι πως τα μεγάλα έργα θα πρέπει να γίνουν εφόσον υπάρχει προστασία και για το περιβάλλον. Θεωρούμε πως οι μεγάλοι ταμιευτήρες τους οποίους η κυβέρνηση θέλει, μπορούν να υπάρχουν αλλά θα ενισχυθούν από τον Αχελώο. Μπορεί όχι με έργα μαμούθ αλλά με έργα τα οποία θα χρειαστούν για να ενισχύονται οι ταμιευτήρες αυτοί με νερό» κατέληξε.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο κ. Θανάσης Μαργαρίτης περιφερειάρχης οργανωτικού Θεσσαλίας, ο κ. Κώστας Σιψής γενικός διευθυντής των ΑΝ.ΕΛ., ο κ. Διονύσης Μπαλαμπάνης πρόεδρος συντονιστικής Λάρισας και ο κ. Ντουρουντάκης Παναγιώτης μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και ταμίας της συντονιστικής.

 

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com