Άρθρο του Παναγιώτη Σγουρίδη στην εφημερίδα “ΧΩΝΙ”, 26 Αυγούστου 2018. “Ούτε βήμα πίσω στην πάταξη της διαφθοράς και στην τιμωρία των ενόχων”
“Ούτε βήμα πίσω στην πάταξη της διαφθοράς και στην τιμωρία των ενόχων”
Η 21η Αυγούστου είναι μια ιστορική ημέρα για την πατρίδα μας καθώς αφήνουμε οριστικά πίσω μας μνημόνια και σκληρές δεσμεύσεις.
Μετά από οκτώ χρόνια επιτροπείας η Ελλάδα αποκτά βαθμούς δημοσιονομικής ελευθερίας και θα αποφασίζει πλέον μόνη της για το πώς θα επιτυγχάνονται οι οικονομικοί στόχοι.
Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πανηγυρίσουμε και να εφησυχάζουμε. Οφείλουμε να συνεχίσουμε και συνεχίζουμε, την προσπάθεια που θα είναι δύσκολη, για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας, έτσι ώστε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να μπούμε ξανά στο μέλλον σε μια νέα περιπέτεια.
Θεωρώ ότι τα στοιχεία που θα κρίνουν τις εκλογές όποτε αυτές προκηρυχθούν είναι δύο: Πρώτον, η οικονομία, στο τι θα έχει στην τσέπη του ο Έλληνας. Δεύτερον, στην απόφαση του ελληνικού λαού να καταδικάσει τις παλιές πολιτικές δυνάμεις που τον οδήγησαν στα μνημόνια και την φτωχοποίηση. Αυτή η κυβέρνηση εργάζεται και θα το καταφέρει, να επιτύχει την στήριξη όσων κοινωνικών ομάδων υπέφεραν τα χρόνια της κρίσης. Θα επιμείνει, και σε αυτό ως Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να κάνουμε χιλιοστό πίσω, στην πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, αλλά κυρίως, στην τιμωρία των ενόχων.
Αυτό τρέμουν όσοι με λύσσα επιχειρούν να βάλουν τέρμα στον βίο αυτής της κυβέρνησης. Και σε αυτή τους την προσπάθεια έχουν ισχυρό συμπαραστάτη τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα δυο κόμματα που δημιούργησαν και υπέθαλψαν την διαπλοκή.
Τα κόμματα αυτά βαρύνονται για τις σοβαρές παθογένειες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και τα οποία στάθηκαν ανίκανα να διαπραγματευθούν με τους δανειστές σε βιώσιμες λύσεις παραδίδοντας μια οικονομία εκτροχιασμένη δημοσιονομικά και άδεια ταμεία. Σε αυτό το περιβάλλον οικονομικής ασφυξίας κλήθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να διαπραγματευθεί και τα κατάφερε.
Όλα αυτά τα αφήσαμε πλέον πίσω μας. Τώρα ξεκινά η προσπάθεια για την παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της Ελλάδας, γιατί τα δανεικά δεν μπορούν να ξεπληρωθούν με δανεικά. Πρέπει η χώρα μας να αρχίσει να παράγει πλούτο, να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, να προσελκυσθούν νέες επενδύσεις.
Η μεταμνημονιακή εποχή φέρνει προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε για να δημιουργήσουμε την νέα Ελλάδα.
Η πρώτη πρόκληση είναι η άρση της μείωσης των συντάξεων από 1-1-2019. Ήδη ο ΕΦΚΑ για το πρώτο εξάμηνο του 2018 καταγράφει πλεόνασμα 582 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι στο τέλος της χρονιάς εκτιμάται ότι θα δημιουργηθεί ένα πλεόνασμα, που θα ξεπερνά το 1,5 δισ.
Από τη στιγμή μάλιστα που το ΔΝΤ δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα και η χώρα μας καλύπτει τους στόχους, είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουμε στην αναστολή του υφεσιακού αυτού μέτρου.
Θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.
Απαιτείται η επέκταση της ρύθμισης των 120 δόσεων για όλους όσοι έχουν οφειλές στο δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους δήμους.
Καθιέρωση ενός σταθερού φορολογικού συστήματος, ώστε κανείς να μην αιφνιδιάζεται και κάθε μικρομεσαία επιχείρηση να προχωρά σε μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξή της.
Κλιμακωτή μείωση του ΕΝΦΙΑ, αντιστρόφως ανάλογη του φόρου που πληρώνει κάποιος για τα ενοίκια που εισπράττει με χρήση του υπερπλεονάσματος, καθώς και σταδιακή κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία.
Τερματισμός κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας, όπως στρεβλά αναπτύχθηκε τα προηγούμενα χρόνια και αντικατάσταση με υγιείς επιχειρήσεις που θα βασίζονται μόνο στις δυνάμεις τους και όχι σε χαριστικές ρυθμίσεις και τη βοήθεια από το ελληνικό δημόσιο.
Η Ελλάδα είναι πόλος σταθερότητας και ασφάλειας σε μια περιοχή όπου η αστάθεια και η αβεβαιότητα κυριαρχεί. Αυτό αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά μας και σε αυτό θα βασισθούμε για να προχωρήσουμε στην οριοθέτηση της ΑΟΖ. Η χώρα μας θα πρέπει να κάνει 6 οριοθετήσεις ΑΟΖ καθώς διαθέτει θαλάσσια σύνορα με 6 κράτη. Επομένως, η Ελλάδα θα πρέπει να οριοθετήσει πρώτα την ΑΟΖ της με την Αλβανία και στη συνέχεια να ακολουθήσουν οι οριοθετήσεις με την Ιταλία, την Λιβύη, την Αίγυπτο, την Κύπρο και τελευταία την Τουρκία. Η ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ και η οριοθέτησή της θα αναδείξει σταδιακά την Ελλάδα ως πόλο γεωπολιτικής σταθερότητας και ενεργειακής ασφάλειας στα Βαλκάνια την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παρά τους κλυδωνισμούς που αντιμετωπίσαμε και την επίθεση λάσπης που δεχθήκαμε, παραμείναμε όρθιοι. Η συμμετοχή μας μας στον τερματισμό των μνημονίων και στην ανασυγκρότηση της χώρας είναι καθοριστική και αυτό θα μας το πιστώσει ο ελληνικός λαός διότι είμαστε και παραμένουμε το ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΛΟ για την πατρίδα μας.