Παναγιώτης Σγουρίδης: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι το «Αναγκαίο Καλό» στη συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ από το Ηράκλειο. Το κυβερνητικό πρόγραμμα και μια νέα υποψηφιότητα με τους ΑΝΕΛ από τη Μεσαρά.

 

29/10/2018 | 9:59

Η πρώτη σε επίπεδο Κρήτης Συνδιάσκεψη των Συντονιστικών Επιτροπών και πολιτευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την επικαιροποίηση του κυβερνητικού προγράμματος του Κινήματος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 στο Γάζι του Δήμου Μαλεβιζίου υπό την Προεδρία του Αντιπροέδρου του Κινήματος κ. Παναγιώτη Σγουρίδη. Την έναρξη των εργασιών της Συνδιάσκεψης κήρυξε ο φιλοξενών συντονιστής της νομού Ηρακλείου των ΑΝΕΛ και μέλος της Περιφερειακής Οργάνωσης κ. Γιώργος Πιτσιδιανάκης, ενώ στο κεντρικό πάνελ των ομιλητών ήταν και ο Αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων και μέλος της Περιφερειακής Οργάνωσης Κρήτης Νεκτάριος Μουμουτζής.

Στο πάνελ ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Παναγιώτης Σγουρίδης (κέντρο) και δεξιά ο συντονιστής ν. Ηρακλείου Γιώργος Πιτσιδιανάκης και αριστερά το μέλος της περιφερειακής οργάνωσης Κρήτης Νεκτάριος Μουμουτζής,

Γράφει: Πόπη Πρωτογεράκη 

Επρόκειτο για μια συνάντηση εργασίας μεταξύ των συντονιστών και από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης, ενώ κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης παρουσιάστηκε και η νέα υποψηφιότητα της κας. Μαρίας Δαριβιανάκη από τους Αγίους Δέκα του Δήμου Γόρτυνας, η οποία εντάσσεται πλέον στις τάξεις των ΑΝΕΛ και θα είναι υποψήφια του κόμματος στο νομό Ηρακλείου για τις ερχόμενες εθνικές εκλογές.

Εκτός από τις εργασίες της Συνδιάσκεψης ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος όπως και τοπικοί πολιτευτές των ΑΝΕΛ παρέστησαν στις κεντρικές επετειακές εκδηλώσεις που έγιναν στο Ηράκλειο για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ενώ χθες το απόγευμα ο κ. Σγουρίδης προήδρευσε και σε συνάντηση στελεχών που έγινε στα γραφεία του Κινήματος στα Χανιά.

Η επίσκεψη του Αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ στην Κρήτη συνοδεύτηκε από τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, ενώ η εφημερίδα «Άποψη του Νότου» και το ειδησεογραφικό site «apopsilive.gr» παραβρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε μετά τη Συνδιάσκεψη στο Ηράκλειο, από την οποία θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε εκτενές ρεπορτάζ στο φύλλο της «Άποψης του Νότου» που κυκλοφορεί αύριο Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018. Επίσης θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε και βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από τις εργασίες της Συνδιάσκεψης σε επόμενο ρεπορτάζ πάντα στο «apopsilive.gr».

Υποψήφια με τους ΑΝΕΛ για τις ερχόμενες εθνικές εκλογές η Μαρία Δαριβιανάκη (στη φωτογραφία αριστερά) από τους Αγίους Δέκα.

DSC09907-800x533

«Είμαστε το Αναγκαίο Καλό στη συγκυβέρνηση»

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ χρησιμοποιώντας το εκλογικό σύνθημα του 2015, σημείωσε ότι μέσα από τη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ προέκυψαν θετικές επενέργειες για τον Ελληνικό Λαό, όπως η μείωση της ανεργίας από το 25% στο 19%, η ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες, η ολοκλήρωση έργων που είχαν τελματώσει προς όφελος του δημοσίου, όπως τα μετρό και η Ιωνία Οδός. Επίσης οι ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια των αγροτών, η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στο τραπέζι του διαλόγου, η ανάπτυξη του τουρισμού, η επανίδρυση της ΜΟΜΚΑ και της εθνοφυλακής, η αναβάθμιση της άμυνας της χώρας, η ανάπτυξη κοινωνικής πολιτικής και πολλά άλλα. Γι αυτό λέμε ότι οι ΑΝΕΛ είναι το «Αναγκαίο Καλό» στην κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και το μόνο κόμμα που θα μπορούσε να προσφέρει σταθερότητα και μακροβιότητα στην κυβέρνηση.

Με εποπτεία και όχι σε επιτροπεία από το ΔΝΤ

Επίσης ο κ. Σγουρίδης ανέφερε ότι η 15η Αυγούστου 2018 ήταν μια ημερομηνία ορόσημο, όχι μόνο γιατί η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, αλλά και γιατί έλαβε τέλος στο καθεστώς της επιτροπείας που ίσχυε με τον έλεγχο όλων των νομοσχεδίων από το ΔΝΤ και την αντικατάστασή του από καθεστώς εποπτείας, παρακολούθησης δηλαδή του κυβερνητικού προγράμματος και επίτευξης των στόχων της ελληνικής κυβέρνησης,  που είναι κάτι το  εντελώς διαφορετικό.

Σήμερα έχουμε βαθμούς ελευθερίας εισοδηματικής και δημοσιονομικής πολιτικής, που σημαίνει ότι μπορούμε να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό, να μοιράσουμε κοινωνικό μέρισμα, να μειώσουμε σταδιακά το ΦΠΑ, όπως και τη φορολογία των επιχειρήσεων και τον ΕΝΦΙΑ.  Αν δεν υπήρχαν οι ΑΝΕΛ να δώσουν σταθερότητα και μακροβιότητα στην κυβέρνηση δεν θα είχαμε φτάσει σήμερα να μιλάμε για έξοδο από τα μνημόνια και για μια σειρά από οφέλη προς τον Ελληνικό λαό που δίνονται όχι μόνο εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά χάρη στη συγκυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. 

Από την πρώτη παγκρήτια συνδιάσκεψη συντονιστών και πολιτευτών των ΑΝΕΛ στο Ηράκλειο.

Οι δημοσκοπήσεις και η πραγματικότητα

Ο κ. Σγουρίδης δεν παρέλειψε να καυτηριάσει όλους εκείνους τους πολιτικούς αναλυτές και τις δημοσκοπήσεις που θέλουν τους ΑΝΕΛ εκτός Βουλής. «Αυτό όπως είπε δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, στέλνοντας μήνυμα ενότητας και αγωνιστικότητας λέγοντας «όσο μας χτυπούν τόσο εμείς θα βγαίνουμε δυναμωμένοι και θα είμαστε ξανά και στην επόμενη Βουλή με υψηλότερο ποσοστό. Είμαστε το «αγκάθι» για το πολιτικό σύστημα, γιατί τα βάζουμε με τη διαπλοκή και τη διαφθορά ευθέως.

Ο όρος «Μακεδονία» και οι πολιτικές εξελίξεις  

Αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Σγουρίδης ξεκαθάρισε ότι οι ΑΝΕΛ διαφωνούν με τη χρήση της σύνθετης ονομασίας και με τη χρήση του όρου «Μακεδονία»  που εμπεριέχει πολιτισμικά στοιχεία, καταγγέλλοντας τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ για υποκριτική στάση, αφού απλά δηλώνουν ότι δεν εγκρίνουν τη συμφωνία, χωρίς να παίρνουν θέση στο ζήτημα της ονομασίας. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι το κόμμα των ΑΝΕΛ προτίθεται να καταψηφίσει την συμφωνία, αν έρθει για επικύρωση στην Ελληνική Βουλή.  «Και εφόσον καταψηφίσουμε τη συμφωνία θα αποχωρήσουμε και από την κυβέρνηση, ως πράξη ευθύνης», τόνισε ο κ. Σγουρίδης.

«Όμως μέχρι να έρθει προς ψήφιση η συμφωνία στη Βουλή δεν πρόκειται να ψηφίσουμε καμιά πρόταση μομφής που θα καταθέσει η ΝΔ» σημείωσε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι μέχρι το Μάρτιο του 2019 διαβλέπει πολιτική σταθερότητα, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στο ερώτημα που του τέθηκε από τη δημοσιογράφο της «Άποψης» αν βλέπει στον πολιτικό ορίζοντα πρόωρες εκλογές.

Ενώ απαντώντας και για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων στην Κρήτη ο αντιπρόεδρος του κόμματος ξεκαθάρισε ότι επιδιώκεται ανασύνταξη των δυνάμεων και ποιοτική αναβάθμιση των ψηφοδελτίων με την ενσωμάτωση νέων στελεχών, καθώς μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2019 τα ψηφοδέλτια θα είναι έτοιμα και πλήρως στελεχωμένα.

Το πλήρες κείμενο του ρεπορτάζ από την πρώτη παγκρήτια συνδιάσκεψη των ΑΝΕΛ στο φύλλο της εφημερίδας «Άποψης του Νότου» που κυκλοφορεί αύριο Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018. 

 

 

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com