ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΓΟΥΡΙΔΗ

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Καλλιθέα, 22 / 02 /2019

Ο Αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παναγιώτης Σγουρίδης συναντήθηκε, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2019 στα γραφεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη Βουλή, με τους κ.κ. Κουρκουμέλη Γαβριήλ και Κακουλίδη Κυριάκο, Πρόεδρο και Γραμματέα αντίστοιχα του Συλλόγου Αναπήρων Ανατολικής Αττικής, οι οποίοι του έθεσαν προς επίλυση τα παρακάτω θέματα:

  • Το ποσοστό αναπηρίας που ήδη δόθηκε ισοβίως να παραμείνει σταθερό ή, σε αντίθετη περίπτωση, η επανεξέταση των μη ιάσιμων αναπηριών από δευτεροβάθμια επιτροπή να γίνεται ανά δεκαετία, καθώς επισημάνθηκε ότι στην τελευταία επανεξέταση μη ιάσιμων αναπήρων η μείωση του ποσοστού αναπηρίας οδήγησε πολλές οικογένειες αναπήρων στην αυτόματη εξαθλίωση με την αφαίρεση του επιδόματος.
  • Να υπάρχει ηλεκτρονική καταγραφεί των ιατρικών φακέλων των αναπήρων, ώστε οι ετήσιες εξετάσεις τους να περνούν αυτόματα στο σύστημα, ώστε να παρακολουθεί το ΚΕΠΑ την πορεία των μη ιάσιμων αναπήρων ως προς το επίδομα.
  • Επειδή ο ιδιωτικός τομέας αποφεύγει την πρόσληψη αναπήρων στις επιχειρήσεις λόγω αμφίδρομης καχυποψίας εργοδοτών και εργαζομένων να ψηφισθεί ειδική νομοθετική ρύθμιση που να κατοχυρώνει αμφότερους ώστε να ανοίξει επιτέλους η ιδιωτική αγορά εργασίας και στους αναπήρους ανάλογα με της δεξιότητες τους.
  • Τέλος το κεντρικό κτίριο των γραφείων του ΚΕΠΑ δυστυχώς δεν είναι προσβάσιμο στα άτομα με αναπηρία καθώς επίσης για την Ανατολική Αττική θα πρέπει να λειτουργήσει κανονικά το ΚΥ Σπάτων.

Ο Αντιπρόεδρος κ. Σγουρίδης δεσμεύτηκε να προωθήσει τα θέματα αυτά στους Κοινοβουλευτικούς των ΑΝ.ΕΛ. για επεξεργασία Κοινοβουλευτικού ελέγχου.

20190221_151637

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com