Ερώτηση για το Πεδίο Βολής Ξάνθης 25.02.2009

Τελευταία έντονη είναι η φημολογία, ότι στις κεφαλές των βλημάτων των αρμάτων υπάρχει το ραδιενεργό υλικό του απεμπλουτισμένου ουρανίου.

                                                                                     Αθήνα 25 – 02 – 2009

 

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Στο βορειοδυτικό τμήμα του Νομού Ξάνθης και σε απόσταση 8 χλμ. περίπου από την πόλη της Ξάνθης, υπάρχει και λειτουργεί το μεγαλύτερο πεδίο βολής τεθωρακισμένων αρμάτων του Ελληνικού Στρατού. Το πεδίο βρίσκεται σε περιοχή ελεγχόμενη από το Δ΄ Σ.Σ.

Επειδή ο Νομό Ξάνθης είναι αρκετά επιβαρυμένος με ραδιενεργά ισότοπα, που οφείλονται σε τρεις κυρίως λόγους : α) Βρίσκεται πολύ κοντά στον πυρηνικό σταθμό του Κοζλοντούϊ της Βουλγαρίας, με τον γνωστό ανασφαλή τρόπο λειτουργίας του, β) ΄Εχει δεχθεί την μεγαλύτερη ραδιενεργό μόλυνση από το ατύχημα του Τσέρνομπιλ της πρώην ΕΣΣΔ και γ) η εξακριβωμένη ύπαρξη κοιτασμάτων ουρανίου στην ορεινή περιοχή του Νομού, που επιβαρύνουν τον υδροφόρο και όχι μόνο ορίζοντα της περιοχής. Υπήρχε και ένας τέταρτος μολυσματικός παράγοντας, η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, που ευτυχώς έχει πλέον εκλείψει.

Τελευταία όμως έντονη είναι η φημολογία, ότι στις κεφαλές των βλημάτων των αρμάτων υπάρχει το ραδιενεργό υλικό του απεμπλουτισμένου ουρανίου. Το γεγονός αυτό είναι άκρως ανησυχητικό για τους κατοίκους, οι οποίοι δικαιολογημένα απαιτούν διευκρινήσεις

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Στις βολές των αρμάτων μάχης, ο Ελληνικός Στρατός χρησιμοποιεί ή δεν χρησιμοποιεί βλήματα με κεφαλές που εμπεριέχουν το ραδιενεργό υλικό του απεμπλουτισμένου ουρανίου, ή οποιουδήποτε άλλου επικίνδυνου υλικού;

 Ο Ερωτών Βουλευτής

 

 

 

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com