ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ: Σύντομα το πόρισμα για ενιαίο τηλεφωνικό αριθμό στους αυτοκινητοδρόμους.

Π. Σγουρίδης: Σύντομα το πόρισμα για ενιαίο τηλεφωνικό αριθμό στους αυτοκινητοδρόμους

Το αργότερο σ΄ έναν μήνα από σήμερα οι αρμόδιες Αρχές θα παραδώσουν το τελικό πόρισμα για τη θέσπιση του ενιαίου τηλεφωνικού αριθμού κλήσης και τη λειτουργία του ραδιοσταθμού, για την παροχή βοήθειας στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Τα παραπάνω ανέφερε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM« ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, υπογραμμίζοντας ότι έγιναν ήδη δύο συσκέψεις με στόχο να ολοκληρωθούν όσο γίνεται νωρίτερα οι διαδικασίες για την υλοποίηση του εγχειρήματος.

«Περιμένουμε το πόρισμα από τον Σύνδεσμο Κινητής Τηλεφωνίας μαζί με την Hellastron, τον γγ Δικτύων και τις υπηρεσίες του υπουργείου. Μέσα σε είκοσι – τριάντα μέρες το πολύ ελπίζω να έχουμε το τελικό πόρισμα και να προχωρήσουμε στην εφαρμογή του» είπε ο κ. Σγουρίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση». Όπως υπογράμμισε, σήμερα υπάρχουν επτά διαφορετικοί τετραψήφιοι τηλεφωνικοί αριθμοί παροχής στους ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση και μην εξυπηρετούνται οι οδηγοί, κυρίως οι τουρίστες.

Σύμφωνα με το εγχείρημα του υπουργείου, καθιερώνεται πλέον ένας κοινός τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός για όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα ο ραδιοσταθμός, πανελλήνιας εμβέλειας, θα εκπέμπει σε 24ωρη βάση, μουσική, δελτία ειδήσεων και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης (ατυχήματα, ακραία καιρικά φαινόμενα, κ.α.) η αρχή Πολιτικής Προστασίας θα μεταδίδει το γεγονός για να ενημερώνονται έγκαιρα και έγκυρα οι οδηγοί.

Ο κ. Σγουρίδης, εξάλλου, ερωτηθείς να σχολιάσει τις συνεχιζόμες κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό και φορολογικό χαρακτήρισε «δίκαιη και αναμενόμενη» τη «λαϊκή αγανάκτηση» και επισήμανε ότι η πίεση που δέχονται οι πολίτες δεν έρχεται από πρόθεση της οποιασδήποτε κυβέρνησης, αλλά εξ΄ανάγκης. «Τον τρόπο με τον οποίο μας αντιμετωπίζουν οι δανειστές τον είδαμε στο Νταβός. Γι αυτό πρέπει να καθήσουμε όλοι σ΄ ένα τραπέζι και να βρούμε μια άκρη. Δεν γίνεται διαφορετικά» επισήμανε.

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com