Πολιτικό κάλεσμα για το 3ο Τακτικό Συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Στις 11 – 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το 3ο Συνέδριο του Κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων το οποίο, εκτός των εκλογο-απολογιστικών διαδικασιών, έχει στόχο την επικαιροποίηση των πολιτικών θέσεων του κινήματος.
Μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2015, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποφασίσαμε να μη διακυβεύσουμε την παραμονή της χώρας μας στην Ενωμένη Ευρώπη γνωρίζοντας ότι στα δυσεπίλυτα προβλήματα της πολιτικής διαφθοράς, του προβληματικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, της οικονομικής ανέχειας και των δυσβάσταχτων δανείων, θα προστίθετο και η προσφυγική κρίση με απρόβλεπτες πλέον επιπτώσεις για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας. Εννέα μήνες μετά, η διαμορφωθείσα κατάσταση δικαιώνει τις επιλογές μας.
Ωστόσο, οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, οι τρομοκρατικές επιθέσεις, η διογκούμενη οικονομική ύφεση και προσφυγική κρίση, αναδεικνύουν παθογένειες και ανεπάρκειες των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες εάν δεν αντιμετωπισθούν με συλλογική συνείδηση και κοινοτικές λύσεις θα οδηγήσουν σε αδιέξοδα. Η Ενωμένη Ευρώπη αντιμετωπίζει προκλήσεις οι οποίες ή θα την επαναφέρουν στο δρόμο που χάραξαν οι πρώτοι οραματιστές της, ή θα την αποσταθεροποιήσουν επικίνδυνα.
Στη βάση αυτών των προκλήσεων οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καλούμαστε να αποφασίσουμε ποιο θα είναι το πολιτικό μας στίγμα και πως θα το εκφράσουμε θεσμικά με ριζοσπαστικές προτάσεις χωρίς να αποκλίνουμε από τις αρχές και αξίες μας για το καλό της χώρας.
Καλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες σε ανοιχτό διάλογο για την επιλογή των Ριζοσπαστικών προτάσεων που θα υιοθετήσουμε και οι οποίες θα θεμελιώνουν ένα δημοκρατικό, ανεξάρτητο, υγιές και ποιοτικό κράτος με σκοπό την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη και την ενίσχυση του γεωπολιτικού της ρόλου διατηρώντας ταυτόχρονα την εθνική της ταυτότητα.

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com