Η ομιλία του Υφυπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Σγουρίδη κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στις 6 Αυγούστου 2015.

 

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ:
Κύριε Πρωθυπουργέ, σας καλωσορίζω και εγώ με τη σειρά μου στο σπίτι του αγρότη. Πάρα πολλά χρόνια η Βάθης ήταν το σπίτι του αγρότη και από εδώ χτυπούσε η καρδιά της αγροτιάς. Άλλες φορές στο σωστό δρόμο και άλλες φορές σε παρακλάδια τα οποία έπρεπε να διορθωθούν.
2 YPAPENnewego_LARGE_t_1101_54544796

Κύριε Πρωθυπουργέ, η άψογη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην Κυβέρνηση, εκφράστηκε απολύτως στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, σε αυτό το Υπουργείο. Εγώ και ο κ. Αποστόλου δουλέψαμε σκληρά στο λίγο καιρό που είχαμε, ώστε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε και να δώσουμε διεξόδους στον αγροτοδιατροφικό τομέα. Να δώσουμε άλλο νόημα στις ομάδες παραγωγών. Να συνεργαστούμε με τους Οργανισμούς τους εποπτευόμενους για να μπορέσουμε με αυτό τον τρόπο να ενισχύσουμε την αγροτική παραγωγή, γιατί είναι το κυρίαρχο, ο αγροτοδιατροφικός τομέας που πάσχει και κατά δεύτερο λόγο να ενισχύσουμε αυτούς που παράγουν, που είναι οι αγρότες.

Åðßóêåøç óôï õðïõñãåßï ÁãñïôéêÞò ÁíÜðôõîçò êáé Ôñïößìùí ðñáãìáôïðïéÞóå ï ðñùèõðïõñãüò ÁëÝîçò Ôóßðñáò,ÔåôÜñôç 5 Áõãïýóôïõ 2015) (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Κύριε Πρωθυπουργέ, τα περισσότερα θα τα πει ο κ. Σκουρλέτης, ο Υπουργός μας και εσείς. Από εσάς περιμένουμε να μας δώσετε το μήνυμα του να αυτό ξαναξεκινήσει η ανάπτυξη και η παραγωγή σε αυτή τη χώρα. Γιατί χωρίς παραγωγή δεν ξεπληρώνονται δανεικά. Τα δανεικά ξεπληρώνονται μόνο με παραγωγή.

Το λόγο έχει ο Υπουργός μας, τον οποίο και αυτόν καλωσορίζω στο σπίτι του αγρότη.