Επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου 2015, ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Παναγιώτης Σγουρίδης.

Παναγιώτης Σγουρίδης: «Oυσιαστικό το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την αξιοποίηση του λιμανιού Αλεξ/πολης»

Επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου 2015, ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Παναγιώτης Σγουρίδης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου.

12066062_10153657814902389_4093516546966793575_n

Εκείνο που τονίσθηκε σε δηλώσεις τους, είναι η πρόθεση της Κυβέρνησης να συνεχίσει τα έργα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και να το αξιοποιήσει προς όφελος όλου του νομού Έβρου.
Πιο αναλυτικά, την πρόθεση της Κυβέρνησης να αξιοποιήσει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης εξέφρασε ο Παναγιώτης Σγουρίδης, Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, ο οποίος τόνισε πως ο ίδιος ο υπουργός, κ. Σπίρτζης, ενδιαφέρεται και τα έργα να συνεχιστούν, και το λιμάνι να αποκτήσει μια άλλη και μεγαλύτερη σημασία για όλο τον Έβρο.

ola-sgouridis
Ο Παναγιώτης Σγουρίδης επεσήμανε πως ως έργα δεν εννοεί μόνο τα έργα υποδομών, αλλά και να μετατραπεί το λιμάνι σε παραγωγική βιομηχανία. Επίσης, τόνισε πως η Κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό του Διοικητή του ΟΛΑ και θα στηρίξει όλες τις πρωτοβουλίες ανάπτυξης.
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Δέδες, Γεν. Γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, επισφράγισε τα λεγόμενα του Παναγιώτη Σγουρίδη, λέγοντας πως προτεραιότητα έχει η επικαιροποίηση του master plan του λιμανιού.
Παράλληλα, ανέφερε πως θα αναζητηθεί ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τη σύνδεση του λιμανιού με την Εγνατία και τη Βιομηχανική περιοχή.
Αν όλα πάνε καλά, στα μέσα του 2016 θα προχωρήσει η δημοπράτηση για τη σύνδεση με τη Βιομηχανική περιοχή. Περισσότερη δουλειά θα χρειαστεί για να υλοποιηθεί η σύνδεση με την Εγνατία.

 

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com